Ontdeklab » Inspiratie voor leraren

Onderzoekend en ontwerpend leren
Met onderzoekend en ontwerpend leren stimuleer je nieuwsgierigheid, kritisch denken en probleemoplossend vermogen bij je leerlingen. Dit zijn belangrijke vaardigheden voor de toekomst. In het Ontdeklab maak je kennis met diverse (technologische) tools die je kunt inzetten bij onderzoekend en ontwerpend leren. Ook ontdek je wat hierbij belangrijke leerkrachtvaardigheden zijn.

Donderdag 23-05-2019, 19.00-21.00 uur  Inschrijven

App-safari
Kom ontdekken welke apps educatief kunnen worden ingezet! Deze avond maak je kennis met allerlei apps die kunnen worden ingezet in het onderwijs.

Dinsdag 09-04-2019, 19.00-21.00 uur  Inschrijven

Computational thinking en programmeren
Computational thinking is het logisch en gestructureerd oplossen van problemen. Programmeren is hierbij een middel, maar biedt ook ruimte voor creativiteit van kinderen. Met de huidige technologie kunnen leerlingen zelf games, animaties of apps maken. Je maakt kennis met diverse programmeertools, zoals Scratch, Micro:Bit en Crumble.

Datum: donderdag 14-02-2019, 19.00-21.00 uur  Inschrijven

Werken met het green screen
In het Ontdeklab maak je kennis met het green screen: een bijzondere manier om films te maken. Daarna ga je praktisch aan de slag met het maken van een eigen kennisclip of scène, bijvoorbeeld voor de eigen groep 8-musical. 

Datum: dinsdag 05-03-2019, 19.00-21.00 uur  Inschrijven

Kosten
€ 50,- per inspiratiesessie

Aansluitende vervolgcursussen

Aansluitende vervolgcursus: 'Leren door doen' of de Onderwijskundig Expert Wetenschap & technologie (Post-HBO) .

Aansluitende vervolgcursus: ‘Programmeren met kinderen’  

Aansluitende vervolgcursus: ‘Apps in de klas’ 

Aansluitende vervolgcursus: ‘Flipping the classroom