Master en Post-hbo-opleidingen

Nieuws en blogs

Meer nieuws

Video Post-HBO Toekomstgericht Onderwijs

16 juli 2020

Ben je nieuwsgierig naar de Post-HBO opleiding Toekomstgericht Onderwijs? Afgestudeerden van deze opleiding delen graag hun inzichten met je en ze vertellen je wat het hun heeft gebracht.

Lees Meer

Les in corona-tijd

16 juni 2020

Wij merken dat studenten zich afvragen hoe lessen worden vormgegeven na de vakantie in verband met de corona-crisis. Hoeveel les is online? Hoeveel lessen gewoon in het klaslokaal? En kan dat dan wel? De Marnix Academie heeft een uitgebreid corona protocol opgesteld waarover we je in dit stuk graag meer vertellen. Uiteraard volgen wij hierin de regels van het RIVM en van de Vereniging van Hogescholen.

Lees Meer

Word jij Coördinator Rekenen?

16 juni 2020

De post-hbo-opleiding Coördinator Rekenen is een veelzijdige studie. Wij spraken met twee studenten die de opleiding nu volgen. "Ik heb veel verfrissende ideeën gekregen, waarmee ik graag aan de slag wil". 

Lees Meer

Gratis advies voor schoolleiders en leerkrachten

28 mei 2020

Fijn voor de collega’s en kinderen dat de basisscholen weer geopend zijn. Op 8 juni gaat het zelfs weer voor 100% open.
Wij kunnen ons voorstellen dat er op een aantal terreinen vragen zijn die samenhangen met het opstarten. Vragen die je graag aan een adviseur van het Marnix Onderwijscentrum zou willen voorleggen.
Dat kan. Wij bieden jullie graag deze gratis opstart adviesservice.

 

Lees Meer

Rekenen voorbij de anderhalve meter

26 mei 2020

Net bijgekomen van de discussie over het primaat van het ‘wat’ (leerstof) bij het reken-wiskundeonderwijs tijdens de curriculumdebatten, stort onderwijsland zich vol overgave in het belang van het ‘hoe’ (didactiek) bij het reken-wiskundeonderwijs tijdens de gefaseerde openstelling van de scholen en het afstandsonderwijs tijdens en ná het coronavirus.

Lees Meer

Lesideeën uit het Ontdeklab

15 mei 2020

We kunnen niet op reis, maar met deze Citytrip kan het tóch, en je leerlingen doen kennis op, op de volgende terreinen: Aardrijkskunde, rekenen en lezen.
Een Citytrip met Google Maps en Google Inside.

Lees Meer