Master en Post-hbo-opleidingen

Nieuws

Meer nieuws

The teacher makes the difference....

11 december 2019

Dat de leraar het verschil maakt – ook bij het vak Engels – is inmiddels wel duidelijk. In de afgelopen jaren hebben veel basisscholen er voor gekozen om te starten met Engels vanaf groep 1 (vvto). Het is best een hele (tijds)investering voor leerkrachten om van Engels een succes te maken.

Lees Meer

Tussen school en thuis verloren

10 december 2019

Door Mirjam Stroetinga

Hoe kunnen leerkrachten met ouders samenwerken aan opvoeding? Dat is de hoofdvraag in het promotie-onderzoek van Mirjam Stroetinga. Tijdens haar onderzoek komt ze allerlei waardevolle wetenschappelijke studies tegen, die de praktijk van samenwerken met ouders in het basisonderwijs niet bereiken. Jammer! Om daar verandering in te brengen, pakt Mirjam Stroetinga in de komende maanden regelmatig zo’n interessant artikel bij de kop en geeft in een blog de onmisbare inhoud daarvan weer. De tips vanuit de literatuur worden steeds in verband gebracht met praktijkvoorbeelden, die ze tegenkomt in haar werk in het basisonderwijs.

Lees Meer

Het onderwijs van de toekomst

29 november 2019

Door Martine van Schaik

Tja, wat kun je weten over het onderwijs van de toekomst? In hoeverre kun je de toekomst voorspellen en weten wat kinderen nodig hebben om in de toekomst te kunnen werken en leven? Hoe richten we het onderwijs zo in dat kinderen voorbereid zijn op een onzekere toekomst? Martine van Schaik neemt ons mee in haar blog over het onderwijs van de toekomst.

Lees Meer

Vakspecialist Muziek start binnenkort

22 november 2019

Wil je ook dat leerlingen meer zingen, naar muziek luisteren en op muziekinstrumenten spelen? Wil je een gerichte bijdrage leveren aan beter muziekonderwijs op school? Volg dan de opleiding Vakspecialist Muziek om op jouw school de vakspecialist muziek te worden.

Lees Meer

Als we goed luisteren....

21 november 2019

Door Mirjam Stroetinga

Hoe kunnen leerkrachten met ouders samenwerken aan opvoeding? Dat is de hoofdvraag in het promotie-onderzoek van Mirjam Stroetinga. Tijdens haar onderzoek komt ze allerlei waardevolle wetenschappelijke studies tegen, die de praktijk van samenwerken met ouders in het basisonderwijs niet bereiken. Jammer! Om daar verandering in te brengen, pakt Mirjam Stroetinga in de komende maanden regelmatig zo’n interessant artikel bij de kop en geeft in een blog de onmisbare inhoud daarvan weer. De tips vanuit de literatuur worden steeds in verband gebracht met praktijkvoorbeelden. Wil je de blog delen met collega’s uit de basisschool? Graag!

Lees Meer

Op de koffie

15 november 2019

Hoe organiseer je het verlangen naar een inhoudelijke verdieping? Onder andere de bereidheid van een team om te werken aan een gezamenlijke professionaliteit is hierbij cruciaal. Op zo een moment komt Lesson Study in beeld.

Lees Meer