Over ons » Agenda
Agendaoverzicht

Programmeren voor kinderen

7 oktober 2017

Wordt digitale geletterdheid de taal van de toekomst? Computers zijn immers nu al niet meer weg te denken uit ons leven. Maar hoe bereid je jouw klas kinderen voor op hun digitale toekomst? Ontdek het op de conferentie Codemakers/krakers, 7 oktober op de Marnix Academie.

De conferentie Codemakers/krakers is speciaal bedoeld voor leraren basisonderwijs en pabo-studenten, maar ook zeker geschikt voor bestuurders en directies. De conferentie wordt georganiseerd door de Marnix Academie, in samenwerking met O21 (link naar www.o21.nu) en MindMingle (link naar www.mindmingle.nl).

Programmeren geeft kinderen inzicht in hoe een computer werkt. Ook leren ze logisch en gestructureerd denken en problemen oplossen. Bovendien kunnen kinderen met programmeren op nieuwe manieren dingen creëren, zoals het maken van apps, games en animaties.

Maken is spelenderwijs ontdekken hoe dingen in elkaar zitten en vormgeven van je eigen ideeën. Door technologische ontwikkelingen zijn er steeds meer (goedkope en laagdrempelige) tools beschikbaar waarmee kinderen hun ideeën kunnen omzetten in fysieke producten. Denk aan games, apps, raketten en robots, maar ook aan interactieve kleding of slimme medische hulpmiddelen.

Tijdens de conferentie kun je deelnemen aan workshops, waarin je concrete handvatten krijgt voor onderbouw, middenbouw en/of bovenbouw om aan de slag te gaan met programmeren en maken in je eigen klas, met en zonder computer!

Meer informatie en aanmelden: www.code-krakers.nl.