Website » Nascholingsdag

Bewegingsonderwijs van de toekomst

Ben jij leraar basisonderwijs en heb je de opleiding Bevoegdheid bewegingsonderwijs op de Marnix Academie gevolgd? En heb je behoefte aan nieuwe inzichten? Meld je dan aan voor deze nascholingsbijeenkomst.

Programma

Bewegingsonderwijs van de toekomst 
15:00 – 15:30 Inloop
15:30 – 16:00 Welkom en opening door docent bewegingsonderwijs Ronald Raggers
- Inleiding op de workshop Risico-angst in de gymzaal door Judith Stolwijk
- Pitch post-hbo-opleiding Specialist sportieve en gezonde school door docent bewegingsonderwijs Winona Ensink

16:00 – 17:00 1e ronde workshops
17:30 – 18:30 We eten samen een gezonde maaltijd
18:30 – 20:00 2e ronde workshops
20:00 – 20:30 afsluiting

Workshops Theorie

Risico-angst in de gymzaal door Judith Stolwijk
Judith Stolwijk is sportpedagoge en heeft onderzoek gedaan naar risico-angst bij pedagogische professionals in het bewegingsonderwijs. Judith vertelt over het belang van erkenning van deze angst in relatie tot de ontwikkeling van kinderen.
 
Bewegend leren in de basisschool
Op steeds meer scholen expirimenteren leerkrachten met activiteiten in de klas of op het plein waarbij bewegen en leren worden gecombineerd. In deze workshop bespreken we vanuit theorie en praktijk waarom en hoe je bewegend leren in kunt zetten. Winona Ensink, opleidingsdocent van de vakgroep bewegingsonderwijs van de Marnix Academie, zal inspirerende voorbeelden laten zien en er is de gelegenheid om voorbeelden uit te wisselen.

Workshops praktijk

Activiteiten van De Spelles.nl door Matthijs Jansen
Matthijs Jansen is de oprichter van De Spelles. Hij weet al geruime tijd met zijn spellen een miljoenenpubliek te bereiken op sociale media waarbij hij leuke spellen deelt als Mastermind, Fortnite of Pac-man in de gymles. Hij begon met De Spelles omdat hij zag dat in zijn gymlessen te weinig kinderen écht aan het bewegen waren. In zijn workshop vertelt hij niet alleen het verhaal achter De Spelles, maar hij laat je zelf ook actief meedoen. Je verlaat de workshop met veel inspiratie voor je volgende les!
 
Mini-trampoline springen, hoe gaat het ook alweer?
De minitramp maakt activiteiten gaaf en uitdagend, maar brengt ook risico's met zich mee. In deze workshop gaat Elise Akkermans, opleidingsdocent van de vakgroep bewegingsonderwijs van de Marnix Academie, aan de slag met het springen en hulpverlenen van de mini trampoline. Het doel is om jouw vaardigheid op te frissen, maar ook om nieuwe activiteiten te ontdekken en te oefenen met de manieren van hulpverlenen.
 
Kosten: 60 euro
 
Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Servicebureau van het Marnix Onderwijscentrum:
030 275 35 60 | moc@hsmarnix.nl

Aanmelden

Loading
  • Factuuradres