Als je moeite hebt met rekenen en je wilt de verplichte landelijke kennistoets wiskunde halen, dan kun je besluiten bijlessen te volgen. Voor meer informatie over deze toets zie ook https://lkt.10voordeleraar.nl/pabo/wiskunde .
Deze bijlessen zijn ter voorbereiding op het toetsmoment van de landelijke kennistoets wiskunde op 13 april 2021. Het zijn lessen die door het Marnix Onderwijscentrum worden georganiseerd en bovenop de aangeboden reguliere lessen en trainingen kunnen worden gevolgd. De lessen worden georganiseerd, omdat we als geen ander weten waar studenten vaak moeite mee hebben en wat er wordt getoetst.
LET OP: Deze bijlessen zijn niet geschikt voor mensen die zich voorbereiden op de Wiscattoets Pabo.
De lessen
De lessen vinden plaats tijdens vier intensieve trainingsbijeenkomsten van 3 uur. De onderwerpen die aan bod komen, zijn onderdelen uit de kennistoets rekenen-wiskunde, waarvan tijdens de eerdere jaren is gebleken dat deze lastig worden gevonden: hele getallen, verhoudingen, meten, meetkunde en verbanden.
Persoonlijke benadering
De lessen vinden in groepen van maximaal 16 personen plaats (indeling op volgorde van aanmelding). Tijdens ieder dagdeel is er ruimte voor individuele aandacht voor iedere student. Bij groepen groter dan 9 personen, zijn er tijdens de trainingsavonden telkens twee docenten beschikbaar om dit te kunnen waarmaken.
In de lessen wordt vooral aandacht besteed aan het stap voor stap en inzichtelijk uitleggen van de onderdelen waarvan tijdens de eerdere jaren is gebleken dat deze lastig worden gevonden. Deze onderdelen worden visueel gemaakt, uitgelegd en er is alle ruimte voor vragen. Iedere trainingsavond wordt gevuld met twee inhoudelijke ‘mini-colleges’ welke worden opgevolgd door werkmomenten. Tijdens de werkmomenten kan ervoor gekozen worden om samen of alleen te oefenen met het net uitgelegde onderdeel of andere onderdelen. Er wordt daarbij direct aangesloten op jouw persoonlijke leervragen. De docent ondersteunt je hierbij.
Bovendien is er aan het einde van elke trainingsavond ruimte voor individuele vragen over welk onderwerp van de kennisbasis dan ook.
Het deelnamebedrag is exclusief zelf aan te schaffen lesmateriaal ‘Rekenen en Wiskunde uitgelegd. Kennisbasis voor leerkrachten basisonderwijs' (2018) à € 34,50