Ontwikkel je tot een expert die kritisch en onderzoeksmatig technologische ontwikkelingen integreert in de beroepspraktijk.
Deze master heeft een eigen website.
Opbrengst
Met de Master Onderwijs & Technologie ontwikkel je je tot een expert die kritisch en onderzoeksmatig technologische ontwikkelingen integreert in de eigen beroepspraktijk. Je leert complexe praktijkvraagstukken onderzoeken die gaan over de samenhang tussen de visie op leren, onderwijzen en technologie. Als informeel leider initieer je ontwikkelingen op het gebied van technologie in de school.
Informatie
Hoe benut je de kansen en uitdagingen van ICT om het onderwijs nog krachtiger en rijker te maken en hoe kun je leerlingen voorbereiden op een steeds technologisch wordende samenleving? Concreet leer je in de masteropleiding hoe je:
- actuele en toekomstige digitale middelen grondig verkent en evalueert op bruikbaarheid voor jouw schoolpraktijk;
- deze middelen vervolgens inzet ter ondersteuning en versterking van het leren van de leerlingen in je groep;
- leertechnologie op een onderwijskundig en pedagogisch krachtige manier inzet;
- krachtige leeromgevingen, die ondersteund worden door leertechnologie, ontwerpt. Je bedenkt en onderzoekt strategieën, waardoor het leren van leerlingen geoptimaliseerd wordt;
- technologie in het curriculum integreert;
- een bron van inspiratie bent voor anderen;
- je expertise in dienst stelt van innovaties op school/stichting/instellingsniveau.
De opleiding is zowel praktisch als theoretisch. Je gaat samen met je medestudenten en je leerlingen veel oefenen met de mogelijkheden en toepassingen van technologie. Zo neem je deel aan workshops en ontwerp je onderwijs waarin creativiteit en technologie samenkomen. Denk hierbij aan augmented reality, virtual reality, film, fotografie, audio, animatie, 3Dapparatuur, serious gaming en programmeertools. Daarnaast leer je hoe je kritisch en onderzoeksmatig technologische ontwikkelingen kunt integreren in de eigen school/stichting/instelling, maar ook hoe je (eigen) overtuigingen kunt onderzoeken.
Doelgroep
Onderwijsprofessionals met een afgeronde bachelor of masteropleiding die doordacht het onderwijs willen verrijken door de inzet van technologie. Je kunt deze opleiding al snel na je bacheloropleiding volgen.
Planning
De masteropleiding is een deeltijdopleiding van twee jaar (30 EC's = 840 uur per jaar). De opleiding is ter accreditatie aangeboden aan de NederlandsVlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Onder voorbehoud van accreditatie is de verwachte startdatum september 2021.
Kosten
Het collegegeld voor studiejaar 2021-2022 is € 7.350,- per jaar. De lerarenbeurs is toereikend daarvoor.
Meer informatie, proefstudenten en inschrijven.