Over ons » Nieuws
Nieuwsoverzicht

De zeven krachten van Begeleid Uitdagend Onderwijs

Een baanbrekend model voor leerkrachten in het basisonderwijs! Althans, dat menen de ontwerpers van het BUO-model, voor Begeleid Uitdagend Onderwijs, Tjerk de Boer en Bert van Velthooven. "Het model gaat uit van zeven krachten, afkomstig vanuit de wetenschappelijke literatuur. Wanneer alle krachten van het model succesvol zijn ingevoerd, gaan en blijven leerlingen gemotiveerd aan het werk en stijgen de leeropbrengsten. Met BUO vindt de leerkracht zijn eigen speelruimte terug en oefent hij zijn professie met nog meer passie en geestdrift uit."

Lees het gehele artikel hier.​

De zeven krachten van Begeleid Uitdagend Onderwijs

Om met het BUO model aan de slag te kunnen heeft het Marnix Onderwijs Centrum een cursus ontwikkeld, de Cursus Begeleid Uitdagend Onderwijs;

Als leraar in het primair onderwijs zorg je ervoor dat alle leerlingen leren. Dat gaat zeker niet vanzelf. Je wilt dat jouw leerlingen gemotiveerd aan het werk gaan en blijven. Je wilt jouw onderwijs zo inrichten dat het aansprekend is voor álle leerlingen. Dat is een hele klus. Je moet er immers voor zorgen dat de zaken in de klas goed zijn voorbereid, zodat alle leerlingen ook daadwerkelijk in staat worden gesteld om te kunnen leren. Reden genoeg om uitdagend onderwijs te leren ontwikkelen. De zeven krachten die centraal staan bij het uitdagend onderwijs, bieden je de vrijheid om jouw onderwijs met meer passie in te richten. Bij het begeleiden van uitdagend onderwijs verken je in vijf bijeenkomsten door middel van afwisselende werkvormen alle zeven krachten. In jouw eigen praktijk ga je aan de slag met één kracht. Na deze cursus ben je in staat om uitdagend onderwijs voor álle leerlingen vorm te geven en te begeleiden.