Over ons » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Nieuwe opleiding voor herintreders

14 februari 2018 Nieuws Herintreders

In mei 2018 start bij het MOC een nieuwe opleiding voor herintreders. In de eenjarige opleiding wordt ingegaan op wat er speelt in het huidige basisonderwijs. 

Nieuwe opleiding voor herintreders

Je hebt een pabo-diploma op zak, maar je staat al een tijd niet meer voor klas of je hebt sinds je afstuderen helemaal niet in het basisonderwijs gewerkt. Met de opleiding voor herintreders breng je je kennis up to date en doe je langzaam maar zeker weer wat ervaring op. Ook als je kortgeleden al als herintreder gestart bent!

Dit leer je
In de opleiding voor herintreders wordt ingegaan op wat er speelt in het huidige basisonderwijs. Je doet veel praktische kennis op, zoals het omgaan met digitale middelen, lesmaterialen en leerlingvolgsystemen. Je leert meer over de hedendaagse didactiek, pedagogiek en vakinhoud. 
Ons doel is dat jij straks vol (zelf)vertrouwen voor de klas staat.

Inrichting van de opleiding
De opleiding voor herintreders duurt één jaar. We werken in blokken van tien weken. In die tien weken ben je gemiddeld vijf avonden van 18.30 tot 21.00 uur op de Marnix Academie. De vaste lesavond is donderdag. In de andere weken maak je thuis opdrachten aan de hand van instructiefilmpjes. 
Naast de bijeenkomsten met je eigen lesgroep heb je de keus om aan te sluiten bij nascholingscursussen. We vinden het ook belangrijk dat je praktijkervaring opdoet. Als je nu nog niet voor de klas staat, loop je minimaal drie dagen per blok stage.

Studiebelasting
Wanneer je deze opleiding volgt, besteed je daar gemiddeld één dag in de week aan. Per jaar is dat 320 uur. Heb jij nog geen baan in het onderwijs dan loop je daarnaast minimaal drie dagen per blok stage. Dat zijn dus minimaal 12 dagen in totaal. 

Informatiebijeenkomst
Wil jij meer weten? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 3 april 2018 van 19.00 tot 20.30 uur. Je kunt je hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar moc@hsmarnix.nl

Voor vragen kun je ook contact opnemen met ons servicebureau: 
T 030 275 35 60
E moc@hsmarnix.nl