Over ons » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Coach in het Onderwijs

Het begeleiden van je collega's is een uitdaging, maar als je de opleiding Coach in het Onderwijs hebt gevolgd dan heb je voldoende theorie- en praktijkkennis om met zelfvertrouwen aan de slag te gaan.

Coach in het Onderwijs

“Met de opleiding Coach in het onderwijs maak je als coach binnen een jaar enorme stappen”, zegt Eefke Maas. Ze behaalt deze maand haar diploma van de post-hbo-opleiding Coach in het Onderwijs.  Op de basisschool waarop zij werkzaam is begeleidt/coacht zij alle studenten en mentoren, vanuit deze rol was het voor haar nuttig om deze opleiding te starten.
Een van de belangrijkste zaken die je als coach leert over te brengen is dat je de ander bewust maakt van het eigen aandeel in het geheel.

“De opleiding heeft mij veel gebracht. Zelfkennis, wie ik ben en hoe ik acteer als coach en theoretisch verdieping. Het heeft me ook veel zelfvertrouwen gegeven. De opleiding verwacht dat je verschillende coachingstrajecten begeleidt. Hierdoor heb ik veel kunnen oefenen.”, vertelt Eefke “De coachingsgesprekken die ik voerde heb ik allemaal gefilmd. Het terugkijken van deze beelden (alleen of in het leerteam) gaven mij steeds een goed beeld van mijn ontwikkeling, de beelden heb ik tevens gebruikt als bewijsmateriaal in mijn Meesterstuk”.

De Marnix Academie is een leuke, nette school, de weg vinden is alleen soms best lastig. Haar docenten vindt ze super, dit jaar was het eerste jaar van deze opleiding. Hierdoor was er ruimte voor feedback vanuit de studenten, dat werkte plezierig.

Tot slot vertelt Eefke Kramer-Maas dat ze de opleiding zeker zou aanbevelen.