Ontdeklab

De wereld verandert in hoog tempo en het onderwijs verandert mee. De basisschool bereidt kinderen voor op het leven in een wereld waarvan wij nu nog niet weten hoe die eruit ziet. Daarom speel je als leraar in op de 21e eeuwse vaardigheden en laat je kinderen ontdekkend leren en kennis maken met moderne middelen en nieuwe technologie.

 

Toekomstgericht leren in het Ontdeklab

Dat kan door gebruik te maken van een Ontdeklab, waarin leerlingen én leraren ontdekkend leren hoe nieuwe technologie werkt en wat ze er mee kunnen. Technologie die zowel digitaal als niet-digitaal kan zijn en in alle vakken gebruikt kan worden. 

De Marnix Academie wil scholen en leerkrachten ondersteunen en inspireren bij deze zoektocht met behulp van het Marnix Ontdeklab. Het Ontdeklab is een ruimte waar nieuwe (digitale) technologie, zoals robots, beschikbaar is waarmee leerlingen, leerkrachten, studenten en lerarenopleiders (gezamenlijk) vaardigheden kunnen ontwikkelen op het gebied van toekomstgericht onderwijs. 

Aanbod voor leraren

Leraren die inspiratie en/of kennis willen opdoen op het gebied van nieuwe, vooral digitale, technologie in het onderwijs.

  • Proeverij Ontdeklab
  • Professionalisering in wetenschap en technologie
  • Teambijeenkomsten ontdeklab

Wil je met jouw klas aan de slag met nieuwe technologie in het onderwijs? Dat kan in ons ICT Lab op de Marnix Academie. Jouw leerlingen gaan, onder begeleiding van studenten van de Marnix Academie, zelf aan de slag met onderzoeken, ontwerpen en nieuwe technologie.

Wil je hier gebruik van maken, neem contact op met Petra Jansen. 

Bekijk het aanbod voor leraren

Aanbod voor bestuur/schoolleiders

Veel scholen en besturen overwegen de mogelijkheid om concreet aan de slag te gaan met nieuwe, vooral digitale, technologie. Het implementeren van een eigen ontdeklab in de school is hierbij een mogelijkheid. 

  • Het opzetten van een eigen Ontdeklab/Innovatie Lab/ICT Lab/Techplek/Maakplaats

Bekijk het aanbod voor bestuur/schoolleiders

Meer informatie

Mocht je een kijkje willen nemen in het ontdeklab of specifieke vragen hebben, laat het ons weten via het volgende mailadres: ontdeklab@hsmarnix.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!