Ontdeklab

Ontdeklab

Maak nu kennis met de toekomst van het onderwijs

De wereld verandert in hoog tempo en het onderwijs verandert mee. De basisschool bereidt kinderen voor op het leven in een wereld waarvan wij nu nog niet weten hoe die eruit ziet. Daarom speel je als leraar in op de 21e eeuwse vaardigheden en laat je kinderen ontdekkend leren en kennis maken met moderne middelen en nieuwe technologie. Bekijk de onderstaande introductievideo van het Ontdeklab.

 

Toekomstgericht leren in het Ontdeklab
Dat kan door gebruik te maken van een Ontdeklab, waarin leerlingen én leraren ontdekkend leren hoe nieuwe technologie werkt en wat ze er mee kunnen. Technologie die zowel digitaal als niet-digitaal kan zijn en in alle vakken gebruikt kan worden. 

De Marnix Academie wil scholen en leerkrachten ondersteunen en inspireren bij deze zoektocht met behulp van het Marnix Ontdeklab. De Marnix Academie doet dit in samenwerking met O21. Het Ontdeklab is een ruimte waar nieuwe (digitale) technologie, zoals robots, beschikbaar is waarmee leerlingen, leerkrachten, studenten en lerarenopleiders (gezamenlijk) vaardigheden kunnen ontwikkelen op het gebied van toekomstgericht onderwijs. Je gaat gezamenlijk aan de slag met toekomstgericht leren vanuit verschillende didactieken.

Aanbod voor leraren
die inspiratie en/of kennis willen opdoen op het gebied van toekomstgericht onderwijs voor het werken in de eigen groep.

Inspiratieavonden ontdeklab voor leraren
Teambijeenkomsten ontdeklab

Aanbod voor leerlingen
die kunnen ervaren wat toekomstgericht onderwijs met ruimte voor onderzoekend en ontwerpend leren met nieuwe technologie inhoudt.

Er is keuze uit drie modules voor middenbouw en bovenbouw. Elke module bestaat uit vier bezoeken van twee uur in het Ontdeklab:  

Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL)
Computational thinking en programmeren
Creatief ontwerpen en Maker Education

Aanbod voor bestuur/schoolleiders
die de mogelijkheid overwegen om concreet aan de slag te gaan met toekomstgericht onderwijs. 
•    Aanbod voor besturen/schoolleiders

Meer informatie
Mocht je een kijkje willen nemen in het ontdeklab of specifieke vragen hebben, laat het ons weten via het volgende mailadres: ontdeklab@hsmarnix.nl . We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!