Ontdeklab

Ontdeklab

Maak kennis met de toekomst van het onderwijs

De wereld verandert in hoog tempo en het onderwijs verandert mee. De basisschool bereidt kinderen voor op het leven in een wereld waarvan wij nu nog niet weten hoe die eruit ziet. Daarom speel je als leraar in op de 21e eeuwse vaardigheden en laat je kinderen ontdekkend leren en kennis maken met moderne middelen en nieuwe technologie. Bekijk de onderstaande introductievideo van het Ontdeklab.

 

Toekomstgericht leren in het Ontdeklab
Dat kan door gebruik te maken van een Ontdeklab, waarin leerlingen én leraren ontdekkend leren hoe nieuwe technologie werkt en wat ze er mee kunnen. Technologie die zowel digitaal als niet-digitaal kan zijn en in alle vakken gebruikt kan worden. 

De Marnix Academie wil scholen en leerkrachten ondersteunen en inspireren bij deze zoektocht met behulp van het Marnix Ontdeklab. Het Ontdeklab is een ruimte waar nieuwe (digitale) technologie, zoals robots, beschikbaar is waarmee leerlingen, leerkrachten, studenten en lerarenopleiders (gezamenlijk) vaardigheden kunnen ontwikkelen op het gebied van toekomstgericht onderwijs. Je gaat gezamenlijk aan de slag met toekomstgericht leren vanuit verschillende didactieken.

Aanbod voor leraren
Leraren die inspiratie en/of kennis willen opdoen op het gebied van toekomstgericht onderwijs in de school.

  • Proeverij Ontdeklab
  • Professionalisering in wetenschap en technologie
  • Teambijeenkomsten ontdeklab

 

Aanbod voor leerlingen
De leerlingen gaan, onder begeleiding van studenten van de Marnix Academie, zelf aan de slag met onderzoeken, ontwerpen en nieuwe technologie. Er zijn verschillende mogelijkheden om met je leerlingen het Ontdeklab te bezoekn, zoals:

  • Module ontwerpen voor een duurzame toekomst
  • Computational thinking
  • Programmeren
  • Creatief ontwerpen/Maker education
  • Eenmalige kennismaking met het Ontdeklab op de Marnix Academie

 

Aanbod voor bestuur/schoolleiders
Veel scholen en besturen overwegen de mogelijkheid om concreet aan de slag te gaan met toekomstgericht onderwijs. Het implementeren van een eigen ontdeklab in de school is hierbij een mogelijkheid. 

  • Een eigen ontdeklab

 

Meer informatie
Mocht je een kijkje willen nemen in het ontdeklab of specifieke vragen hebben, laat het ons weten via het volgende mailadres: ontdeklab@hsmarnix.nl . We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!