Ontdeklab | Aanbod voor leerlingen

Op de Marnix Academie is een Ontdeklab waar leerlingen welkom zijn om als klas toekomstgericht onderwijs te ervaren. De leerlingen gaan, onder begeleiding van studenten van de Marnix Academie, zelf aan de slag met onderzoeken, ontwerpen en nieuwe technologie. Zo kun je als leerkracht zelf zien wat het effect hiervan is op leerlingen en welke mogelijkheden er zijn op school. 

Het ontdeklab biedt diverse werkvormen voor je leerlingen, zoals:

 • Module ontwerpen voor een duurzame toekomst: dit is een module die bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur in het Ontdeklab voor middenbouw en/of bovenbouw. Hierbij is het mogelijk accenten te leggen op:
  - computational thinking
  - programmeren
  - creatief ontwerpen/maker education
  Kosten: € 80,-- per klas.
 • Eenmalige kennismaking met het Ontdeklab op de Marnix Academie, maak kennis met verschillende educatieve tools, waarbij wij een specifieke selectie maken voor jouw doelgroep (onderbouw/middenbouw/bovenbouw).
  Kosten: € 20,-- per klas.

Benieuwd wat eerdere klassen hebben ontworpen tijdens hun bezoek aan het Ontdeklab? Bekijk dan het resultaat, wat uiteindelijk ook uitgewerkt is door Sogeti (partner van de klassenbezoeken in het Ontdeklab)!

Voorwaarden voor een bezoek aan het Ontdeklab zijn:

 • Scholen (ouders) zorgen zelf voor vervoer van en naar het Ontdeklab.
 • Scholen dragen zorg voor minimaal 1 begeleider (leraar) per groep.

Neem vrijblijvend contact op met het Ontdeklab via het volgende e-mailadres: ontdeklab@hsmarnix.nl