Ontdeklab | Aanbod voor leraren

Wetenschap en Technologie

Alle basisscholen in Nederland moeten in 2020 structureel aandacht besteden aan Wetenschap en Technologie (W&T) in het onderwijs. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, en technologie neemt een steeds grotere plaats in binnen onze samenleving. Bij scholen ligt nu de opdracht W&T onderwijs een plek te geven binnen het curriculum. Ze mogen daarbij zelf bepalen hoe W&T-onderwijs vorm te geven.    

Leraren zijn hier op verschillende manieren mee bezig, en lopen tegen verschillende vragen aan:

  • Wat verstaan we onder W&T-onderwijs? 
  • Is digitale geletterdheid hetzelfde als technologie? 
  • Hoe ontwikkel ik goede onderzoekend- en ontwerpend leren lessen? 
  • Wat is beter, een methode of zelf ontworpen lessen? 
  • We hebben een aantal digitale middelen aangeschaft, wat nu? 

Om je te helpen jouw weg te vinden bij dit soort vragen, hebben wij een gevarieerd aanbod voor leraren basisonderwijs. Zo kun je kennismaken met W&T onderwijs tijdens een proeverij, en je verdiepen middels een cursus of post-hbo opleiding. Daarover vind je hieronder meer informatie.  Natuurlijk kun je je ook als team laten scholen. Zie voor ons aanbod hiervan: teambijeenkomsten.

Proeverij Ontdeklab

Een avond voor leraren en schoolleiders, waarbij je kunt proeven aan verschillende manieren om W&T onderwijs vorm te geven, te versterken, en te bestendigen op uw basisschool. In het Ontdeklab van de Marnix Academie kun je inspiratie opdoen aan de hand van workshops, demonstraties en vragenrotondes met experts. Je krijgt de mogelijkheid om aan de hand van een quick scan inzicht te krijgen in waar sterke punten liggen, en waar vragen liggen in het W&T onderwijs op jouw school.

Aanmelden

Stuur ons een e-mail, dan organiseren we graag een Proeverij op een gezamenlijk vastgestelde datum.

Professionalisering in Wetenschap en Technologie

Het Marnix Onderwijscentrum biedt mogelijkheden voor professionalisering van leerkrachten in wetenschap en technologie. Ons aanbod bestaat uit de volgende cursussen en post-hbo-opleidingen:

Teambijeenkomsten

Wil je je als team professionaliseren op toekomstgericht onderwijs? Zijn jullie op zoek naar een nieuwe visie op leren, op wetenschap en technologie onderwijs, of op digitale geletterdheid in de school? Of spelen er andere vragen? Wij helpen je graag bij het vormgeven van deze vraagstukken, deze om te zetten in beleid en bij de implementatie hiervan.  Naast begeleiding op visie en ambitie, bieden wij praktische workshops om kennis te maken met digitale tools, en bijbehorende leerkrachtvaardigheden te ontwikkelen. Bij de Marnix Academie is er expertise in de volgende gebieden:
-  onderzoekend en ontwerpend leren
-  Maker Education
-  Programmeren met kinderen
-  Onderwijs ontwerpen
-  VR/AR
-  digitale geletterheid vormgeven in de school
-  verkennen hoe verschillende digitale leermiddelen effectief in te zetten zijn in het onderwijs
-  verkennen wat een Ontdeklab in de school voor meerwaarde kan hebben.
Bij voorkeur vinden workshops plaats in het Ontdeklab van de Marnix Academie, maar natuurlijk kunnen we ook naar u toekomen!

Aanmelden

In het Ontdeklab is het mogelijk om teamscholing op maat te krijgen. Naar aanleiding van de inhoud van jullie scholingsvraag voeren wij met jou een vrijblijvend intakegesprek en zullen wij een passend aanbod bieden voor jullie team. Vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een intake, waarin doel, dagen en tijdvakken gezamenlijk verder worden vastgesteld.

Neem contact op