Krachtig gesprekken voeren

Leer bewust en doelgericht gesprekken te voeren, zodat doelen sneller worden gehaald en conflicten op een goede manier worden opgelost.

Opbrengst

Je hebt inzicht in de mechanismen die er zijn in interactie en communicatie met leerlingen, ouders en collega’s. Dit maakt dat er op een open, creatieve manier met elkaar wordt omgegaan, doelen sneller worden gehaald en conflicten op een goede manier worden opgelost. 

Over het programma

Als leraar ben je de hele dag bezig met interactieprocessen. Verschillende mechanismen beïnvloeden de communicatie en interactie met leerlingen, collega’s en ouders. In deze cursus staat het model van de Axenroos centraal. Dit model gaat ervan uit, dat spontaan gedrag actie en reactie uitlokt. 

Door inzicht te krijgen in deze mechanismen kun je invloed uitoefenen op de communicatie en interactie met de leerlingen, ouders en collega’s. Hierdoor kun je constructiever samenwerken. 

Aan de hand van casussen uit de eigen praktijk gaan we na welke stijl in bepaalde situaties effectief is. 

Voor wie?

Dit aanbod is geschikt voor alle doelgroepen, ook voor leerlingen. 

Kosten

Op basis van offerte.

Docenten

Anneke Aantjes

Kosten

n.t.b.

Aantal bijeenkomsten

n.t.b.

Studiebelastinguren

n.t.b.

Dit maatwerktraject kan zowel individueel als in teamverband worden uitgevoerd. Na een vrijblijvende intake worden de leerdoelen opgesteld en wordt de lengte van het traject bepaald. 

Heb je vragen, mail dan voor inhoudelijke informatie naar Anneke Aantjes.