Post-Masteraanbod Intern begeleider/Zorgcoördinator

Heb je een master afgerond op het gebied van Orthopedagogiek, Onderwijskunde, Passend Meesterschap, Educational Needs of Leren & Innoveren? Wil je graag in het onderwijs werken als intern begeleider of zorgcoördinator en “mis” je nog iets? Of wil je je graag aantoonbaar verder ontwikkelen op de competenties zoals vastgesteld door de LBBO? Of vraagt jouw school dit van jou? Dan is ons post-masteraanbod Intern Begeleider/Zorgcoördinator wat voor jou!

Opbrengst

In ons post-masteraanbod leer je hoe je concreet handen en voeten kunt geven aan je rol in de school. Je ontwikkelt je op het maken van de betekenisvolle verbinding tussen je theoretisch of theoretisch-praktisch georiënteerde master en de specifieke rol van intern begeleider of zorgcoördinator in de onderwijspraktijk. Na het afronden van de post – master ben je dan ook toegerust voor deze veelzijdige rol in de school.

Inhoud

In het aanbod staan we stil bij:

 • Je eigen leervragen op het gebied van (aankomend) intern begeleider/Zorgcoördinator
 • De competenties van de landelijke beroepsvereniging (LBBO), vertaald naar Master-niveau en betekenisvol gemaakt in de onderwijspraktijk
 • Het maken van de transfer van verworven kennis en vaardigheden uit de afgeronde master naar de rol van intern begeleider/ zorgcoördinator
 • Het betekenisvol maken van de koppeling tussen theorie en praktijk voor jouw rol in de school
 • Ontmoeting om van en met elkaar te leren

De opleiding bestaat uit:

 • Vier fysieke bijeenkomsten van vier uur
 • Drie online leergesprekken van anderhalf uur
 • Opdrachten in jouw dagelijkse praktijk
 • Criteriumgericht interview
 • Zelfstudie 
   

Microcredential

Het post-master aanbod is vorm gegeven in een Microcredential (MC) en heeft een studiebelasting van 112 uur (4 EC). De MC wordt uitgereikt in een edubadge waarin een beschrijving staat van de bedoeling van dit masteraanbod en de leeruitkomsten die zijn gerealiseerd. Hiermee beschik je over een document waarmee je anderen (denk aan werkgever, onderwijsinstelling) digitaal toegang kunt verschaffen tot wat je bent gaan kennen, kunnen en begrijpen in het post-master aanbod. Meer informatie over wat een microcredential is, kun je vinden in dit filmpje en op deze site.
 

Voor wie?

Mensen met een afgeronde masteropleiding op het gebied van Orthopedagogiek, Onderwijskunde, Passend Meesterschap, Educational Needs of Leren & Innoveren.

Bij inschrijving wordt gevraagd om een kopie van jouw afgeronde master in het educatieve, onderwijskundige en/of pedagogische domein te uploaden. 

De prijs is inclusief administratie- en materiaalkosten.

Doelgroep

Leraar basisonderwijs
Leraar bovenbouw
Leraar onderbouw
Intern begeleider
Leidinggevende
Docent vo/mbo/hbo

Docenten

Klarian van Baren
Mieke Staal

Kosten

€1.209

Aantal bijeenkomsten

7

Studiebelastinguren

112

Bijeenkomsten

dinsdag 31 oktober 2023 16.00-20.30 uur
dinsdag 12 december 2023 16.00-20.30 uur
dinsdag 30 januari 2024 16.00-20.30 uur
dinsdag 19 maart 2024 16.00-20.30 uur

Leergesprekken

dinsdag 21 november 2023
dinsdag 9 januari 2024
dinsdag 27 februari 2024
De leergesprekken (1,5 uur) zijn online en worden nader gepland tussen 16.00 en 20.30 uur

 

Naast de bijeenkomsten en leergesprekken gemiddeld 89 uur zelfstudie voor het bestuderen en verwerken van literatuur, huiswerkopdrachten uitvoeren in de praktijk en realiseren van de toetsing.

Heb je vragen, mail dan voor praktische informatie naar het MOC Servicebureau of voor inhoudelijke informatie naar Klarian van Baren. Het MOC Servicebureau is ook via Whatsapp bereikbaar.