Samenwerken met alle ouders? Dat kun jij!

Ontwikkel vaardigheden om een fijne samenwerking op te bouwen met de ouders van al jouw leerlingen.

Opbrengst

Je bent vaardiger geworden in het samen werken met ouders door het opdoen van kennis uit de literatuur én het praktisch oefenen.

Over het programma

Het is inmiddels algemeen bekend dat leerlingen profiteren van een goede samenwerking tussen leerkracht en ouder. Leerkrachten willen vaak graag een goede samenwerking tot stand brengen, maar vinden dat niet altijd eenvoudig. In deze cursus krijg je inzichten uit recente wetenschappelijke studies aangereikt. Van daaruit neem je jouw eigen professioneel handelen onder de loep. De cursus biedt vele voorbeelden uit de praktijk, praktische tips en volop gelegenheid voor uitwisseling en onderzoekend nadenken over casussen uit jouw eigen praktijk. Tussen de bijeenkomsten door oefen je met jouw nieuwe inzichten.  

De cursusleider doet zelf onderzoek naar samenwerken met ouders in het basisonderwijs en neemt je mee in die fascinerende wereld, waar je zelf onderdeel van bent. Haar motto: samenwerken met alle ouders, dat kun jij!  

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor professionals in de basisschool, die oudercontacten onderhouden

Bijzonderheden

Deze cursus vindt online plaats via Teams

De prijs is inclusief administratie- en materiaalkosten

Docenten

Mirjam Stroetinga

Kosten

€250

Aantal bijeenkomsten

3

Studiebelastinguren

9,0

Online bijeenkomsten

vrijdag 14 januari 2022 15.00-16.30 uur
vrijdag 28 januari 2022 15.00-16.30 uur
vrijdag 18 februari 2022 15.00-16.30 uur

 

Heb je vragen, mail dan voor praktische informatie naar het MOC Servicebureau of voor inhoudelijke informatie naar Mirjam Stroetinga. Het MOC Servicebureau is ook via Whatsapp bereikbaar.