Zij-instroom schoolleider basisonderwijs

Ben je nu leidinggevende in een ander werkveld dan het onderwijs en ambieer je de functie van schoolleider op een basisschool? En kijk je uit naar de dynamiek die kinderen en hun ouders met zich meebrengen. Dan is deze éénjarige opleiding zij-instroom schoolleider iets voor jou.

De eerstvolgende nieuwe groep van de opleiding Zij-instroom schoolleider basisonderwijs start op 2 oktober 2023. 
Wil je eerst meer weten over onze opleiding? Neem dan contact op met Anke van Riel (opleidingscoördinator) of meld je aan voor een voorlichting

Zij-instroomtraject schoolleider

Tijdens de opleiding zij-instroom schoolleider staan er twee onderwerpen centraal, kennis over het vakgebied leraar en vakbekwame competenties als schoolleider. Door de opleiding te volgen met een kleine studiegroep én door veel uren in de praktijk van een basisschool te werken, verwerf je de competenties die een schoolleider nodig heeft.

Je werkt aan de vertaling van generieke leiderschapsthema’s naar het onderwijs. Denk hierbij aan cultuur, structuur, interne en externe verantwoording, governance, veranderkunde en teamleren. Daarnaast werk je aan je persoonlijke effectiviteit in dit nieuwe domein. Dit doe je onder begeleiding van een coach. Voor de basiskennis van het vak van leerkracht verdiep je je in thema’s als pedagogisch klimaat en sociale veiligheid, klassenmanagement en de inrichting van het curriculum.

Inschrijven opleiding zij-instroom schoolleider

De opleiding zij-instroom schoolleider en het inschrijfproces wordt verzorgd door Penta Nova. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie. Of schrijf je direct in voor de zij-instroom opleiding.

Lees meer over de opleiding

Inschrijven voor de zij-instroom opleiding

Kosten

€12.000

Aantal bijeenkomsten

n.t.b.

Studiebelastinguren

840

Start maandag, 2 oktober 2023, lestijd van 09.30-16.30 uur