Taalvaardigheid Engels

Algemeen

Geeft u Engelse les op een basisschool? Maar bent u niet altijd zeker over uw grammaticale correctheid, woordenschat of uitspraak? Dan is deze cursus de juiste keuze voor u!

Een taal leert u het beste door gewoon aan de slag te gaan. Ga het spreken, oefen gaandeweg en maak gerust fouten, zolang u maar plezier hebt! Dit geldt voor elke leeftijd, of men nou vijf is of 65. We weten dat u al beschikt over de juiste kennis om les te geven. Daarom focust deze cursus op het toepassen van uw vaardigheden in het Engels.

In deze cursus leert u het onderwijs-specifieke vocabulaire en verbetert u uw uitspraak. De lessen worden in het Engels gegeven en zijn zeer interactief. Tijdens de cursus bereidt u in groepjes verschillende lesactiviteiten voor. Met de hulp die u ontvangt van de docent, perfectioneert u uw lesactiviteit. In de daaropvolgende week willen we u vragen het geleerde in de praktijk te brengen en uw voorbereide Engelse les te geven op school. Door de persoonlijke feedback en de directe link met de praktijk verbetert u uw Engels snel. U zult merken dat u snel bekend raakt met de veelgebruikte uitdrukkingen tijdens het lesgeven. Daarnaast werken we ook aan uw ‘Social English’. Doordat u zich beter leert uit te drukken in het Engels, kunt u gemakkelijker contact krijgen met uw leerlingen en iedereen betrekken bij de les.

Now, let’s switch to English. Our courses are taught in English, and we would like to introduce you to the main course teacher, Alison:

Praktisch

Deze cursus wordt in samenwerking met taalinsituut Babel gegeven. De cursus is geschikt voor docenten van alle groepen. De maximale groepsgrootte is 8 personen.
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is een (online) introductie van een uur. Tijdens deze bijeenkomst leert de taaltrainer u (en uw school) beter kennen en worden de leerdoelen besproken. Vervolgens gaat u in 4 sessies van 3 uur aan de slag met uw taalvaardigheid. 

U kunt zich als particulier of als school registeren voor deze cursus. Als particulier kunt u zich registeren voor de open groepscursus. Als school kunt u zich registeren voor een maatwerktraject. In overleg plannen wij dan de lessen in. Dit kan bijvoorbeeld op woensdagmiddagen of tijdens de avonduren.

Aan het eind van de cursus neemt de trainer een kort assessment (25 min.) af. In dit assessment kijken wij hoe goed u de Engelse spreekvaardigheid beheerst. U ontvangt niet alleen een certificaat, u krijgt van onze taaltrainer ook een persoonlijk advies aan welke vaardigheden u eventueel nog zou kunnen werken en hoe u dit het beste kan doen.

Inschrijven als particulier

Als particulier kunt u zich inschrijven voor onze open groepscursus. De online introductie vindt plaats op woensdag 6 januari van 17:00 tot 18:00 uur. De vier bijeenkomsten (13 januari, 27 januari, 10 februari en 3 maart) vinden op woensdagmiddagen plaats van 15:00 - 17:00 uur op onze leslocatie in Utrecht (Nieuwegracht 94). 

Schrijf u in via deze link.

Of neem contact op met Alison van Babel.

Inschrijven als school

Als u graag met collega’s van uw school deze cursus wilt volgen, kan onze trainer de training verzorgen op uw school. Als u de training liever online volgt, is dat ook geen probleem. U kunt via onderstaande link contact opnemen met de onderwijsadviseur van Babel (u wordt doorgestuurd naar de website van Babel). U kunt via het contactformulier uw vragen stellen of een offerte aanvragen.

Sign up here.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u ook altijd bellen met Babel. U kunt ons bereiken op 030 227 0008.