HBO- of WO-master?

Na je bacheloropleiding kun je een master volgen aan een hogeschool of universiteit. Een masteropleiding kan je carrière een boost geven! Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een hbo-master en een wo-master?

Opleidingen in het hoger beroepsonderwijs (hbo) leiden op voor een beroep. Een master in het hbo is dan ook meer praktisch en beroepsgericht. Voor een hbo-master wordt meestal werkervaring gevraagd. En je bent dan vaak zowel aan het werk als aan het studeren tijdens zo’n master. 

Een masteropleiding aan de universiteit is gericht op het doen van onderzoek. Je traint hier onder andere je analytische en onderzoekstechnische vaardigheden.

Beide mastertrajecten leveren dezelfde internationaal erkende mastertitels van MA of MSc. Maar de weg die leidt tot deze mastertitel verschilt dus tussen beide trajecten.

De keuze voor een hbo-master of universitaire master is vooral een kwestie van wat jij met jouw opleiding wilt bereiken. Wil je onderzoek leren inzetten om een bijdrage te leveren aan de innovatie van je eigen beroepspraktijk en jouw professioneel handelen? Of wil je onderzoek leren inzetten voor je academische vorming en wetenschappelijke kennis over jouw vakgebied?

De Marnix Academie biedt vier hbo-masters aan:

Master Leren en Innoveren
Master Educational Leadership
Master Passend Meesterschap
Master Onderwijs & Technologie