Post-hbo opleidingen

Heb je een afgeronde bachelor hoger beroeps onderwijs (hbo) en wil je doorstuderen? Dan kun je er voor kiezen een post-hbo-opleiding te volgen. Op deze pagina vind je ons complete aanbod post-hbo-opleidingen.

Post-hbo

Andere termen voor post-hbo zijn post-bachelor en post-initieel. De woorden hebben dezelfde betekenis. Het niveau is hbo+. Lees meer over post-hbo-opleidingen.

Meld je aan voor een voorlichting

Bekijk hieronder ons aanbod Post-hbo opleidingen:

 

Veelgestelde vragen Post-hbo opleidingen

Een post-hbo opleiding is een praktijkgericht hbo+ opleiding. Een post-hbo opleiding is als het ware een vervolgopleiding op je hbo bachelor.

Een post-hbo opleiding  is voor iedereen die in het bezit is van minimaal een afgeronde bachelor hbo. Heb je een afgeronde wo bachelor? Dan mag je dus ook een post-hbo-opleiding volgen. Wil jij doorstuderen na het behalen van hbo/wo bachelor? Dan zijn onze post-hbo opleidingen wat voor jou.

De duur van een post-hbo opleiding varieert van een aantal maanden tot maximaal een jaar. 

Het belangrijkste verschil is dat je een post-hbo opleiding alleen kunt volgen na het afronden van een hbo bachelor. Daarnaast is een post-hbo opleiding praktijkgericht en duurt de opleiding maximaal 1 jaar.

De kosten van een post-hbo opleiding variëren tussen de €2.200 en €3.200. Hier kunnen nog aanvullende kosten voor studiematerialen zoals schoolboeken bijkomen.
 

Nee, je moet in het bezit zijn van een afgeronde hbo bachelor voor je kunt starten met een post-hbo opleiding.

Aan post-hbo opleidingen zijn geen titels verbonden. Het is daarnaast ook verboden om titels te voeren die je niet hebt.

Nee, bij een post-hbo opleiding ligt de focus meer op de verdieping en daarnaast zijn post-hbo opleidingen praktijkgericht. Terwijl een master meer de focus heeft op de theorie en onderzoeken.