Symposium 'Boost your English' | woensdag 2 november (afgelast)

boost your English

Dit symposium is bedoeld voor leerkrachten, coördinatoren en schoolleiders. Voor scholen die willen starten met Engels en scholen die het vak Engels een ‘boost’ willen geven. De vraag is vooral: wat maakt kwaliteit? En hoe zorgen we ervoor dat we die kwaliteit ook op lange termijn vasthouden? Hoe pakken we het aan? Wat hebben we daarbij nodig?

Let op:  het symposium Boost your English is afgelast!

Dr. Linda Gijsen gaat in op het belang van de kwaliteit van Engels onderwijs en wat er nodig is om die kwaliteit te bereiken. Wetenschappelijke inzichten worden verbonden aan de praktijk van het Engels in de school. Dhr. Frank Koelen vertelt wat zijn school in de afgelopen jaren heeft gedaan om het vak Engels te versterken. Zijn school heeft niveau A (het hoogste niveau) van het keurmerk TalenT behaald.

Het programma voor deze middag is als volgt: 

13.30 uur: inloop
14.00 uur: lezingen dr. Linda Gijsen en dhr. Frank Koelen
15.00 uur: pauze
15.30 uur: workshop 1
16.15 uur: workshop 2
17.00 uur: drankje

Keuze uit de volgende workshops:

 1. Black Out Poetry. (Marieke van Kessel, FHKE)
  In de workshop Blackout Poetry ga je ontdekken dat er in willekeurige teksten prachtige gedichten verscholen zitten… Door woorden in een tekst te schrappen of juist te kaderen ontstaat er iets nieuws én moois. Iedereen kan zo poëzie schrijven!
 2. Speaking activities for group 5-6. (Roos Windels, Hogeschool de Kempel)
  Lukt het jou om elke leerling elke les Engels te laten spreken? Dat gaan we in deze workshop op veel verschillende manieren oefenen, zodat je er in de klas direct mee aan de slag kunt!
   
 3. To speak or not to speak? Drama with Shakespeare. (Lilian Pullens en Henriette Wachelder, Hogeschool de Kempel)
  In deze workshop gaan we spelend en lerend het werk van Shakespeare ontdekken. Hoe lees je theaterteksten, hoe bouw je een scene op etc. We sluiten aan bij hedendaagse thema’s en doen dit natuurlijk allemaal in het Engels!
   
 4. Content and Language Integrated Learning (CLIL) op de basisschool. (Rose Staritsky en Hannie Kerkhof, Jan Harmenshof, Geldermalsen) 
  Een workshop over CLIL en hoe deze vorm van talenonderwijs wordt ingezet. Naast een theoretisch uitleg over de verschillende vormen van CLIL worden er ook praktische lesideeën gedeeld.
   
 5. Vocabulary raps and Flashcard fun (Froukje Polman, specialist vvto en auteur)
  Tijdens deze energieke workshop leer en ervaar je hoe je op een speelse en eenvoudige wijze de woordenschat van leerlingen (groep 1-8) vergroot.  Je ontdekt de kracht van ritme, de grappige variaties hierop en de kracht van flashcards.  En soms komen deze heel mooi samen. Twee ijzersterke werkvormen die tijdens de Engelse lessen/ activiteiten niet mogen ontbreken! 

U kunt een keuze maken uit twee workshops. Na aanmelding sturen wij aan uw e-mailadres een formulier waarin u uw keuze kunt aangeven.

Kosten voor deelname: € 65,-. 

Let op: het symposium Boost your English is afgelast

Flyer Symposium 'Boost your English'