Engels leren is Engels doen 2 (ELIED2)

In deze cursus werk je aan versterking van de kwaliteit van het Engels in de basisschool. Je weet hoe en in welke groep je kunt starten met het geven van (onderdelen) van vakken in het Engels en hoe je CLIL (Content and language integrated learning) kunt implementeren in een doorlopende leerlijn van groep 1 tot en met 8. De cursus kan ook worden gezien als een natuurlijk vervolg op ELIED1.

Tijdens deze cursus onderzoek je met je team hoe je op jouw school een doorlopende leerlijn Engels kunt vormgeven, vanuit het didactisch concept, missie en visie van de school. Vanuit de specifieke CLIL-didactiek onderzoek je welke vakinhouden in het Engels kunnen worden aangeboden op jullie school en hoe je dat kunt doen. Naast theorie worden praktische handvatten geboden om CLIL op een verantwoorde manier in de school in te voeren, in combinatie met verbetering van de eigen taalvaardigheid.   

De cursus wordt deels in het Engels gegeven.

Literatuur

Van de cursisten wordt verwacht dat ze in het bezit zijn van het boek ‘Engels in het basisonderwijs. Kennisbasis vakdidactiek’ (2011). Groningen: Noordhoff uitgevers. Auteurs: M. J. Bodde-Alderlieste en Joke Schokkenbroek. (ISBN 9789001795481, prijs 31,50).

In de cursus zal worden verwezen naar hoofdstukken uit dit boek.

Kosten

Op basis van offerte.

Doelgroep

Leraar basisonderwijs
Leraar onderbouw

Docenten

Klaas Hoorn
Elise Brouwer

Kosten

n.t.b.

Aantal bijeenkomsten

4

Studiebelastinguren

20

In overleg

Heb je vragen, mail dan voor inhoudelijke informatie naar Esther Jager.