Focus: krachtgericht en klein kijken

Focus: krachtgericht en klein kijken

Leer hoe je studenten en (startende) collega’s in jouw organisatie kunt begeleiden om zelfgemaakte videobeelden te gebruiken in hun leerproces.

Opbrengst

Leren in de praktijk is een essentiële component in beroepsopleidingen, in de inductiefase voor startende leraren en bij collegiale consultatie. De werkwijze Focus is een praktische en toegankelijke manier om videobeelden hierbij in te zetten. In deze cursus ervaar je de werkwijze Focus en leer je hoe je anderen bij het gebruik van deze werkwijze kunt begeleiden.

Programma

Focus ondersteunt lerenden bij het gezamenlijk leren van hun praktijkervaringen. De werkwijze bestaat uit een 7-stappenplan en verschillende kijkwijzers en wordt ondersteund door de openbare website www.marnixfocus.nl. Het stappenplan is een eenvoudig en praktisch model voor reflectieve gespreksvoering over eigen praktijkbeelden. De kijkwijzer biedt een kader om krachtgericht en op microniveau te kijken naar concreet handelen in de praktijk en het effect daarvan; het zorgt op die manier voor een gemeenschappelijke taal in de dialoog bij het praktijkbeeld.


In deze cursus breng je beelden uit je eigen praktijk in en ervaar je in dialoog met andere deelnemers de werkwijze Focus. In aansluiting daarop leer je waar je de werkwijze kunt inzetten en hoe je lerenden in jouw organisatie kunt begeleiden bij het gebruik van Focus.

Voor wie?

Leerkrachten en (pabo)-docenten die de rol van mentor, schoolopleider, studieloopbaanbegeleider, etc. vervullen

De prijs is inclusief administratie- en materiaalkosten

Doelgroep

Leraar basisonderwijs
Schoolopleider
Docent vo/mbo/hbo

Docenten

Monique Velthuyse

Kosten

€502

Aantal bijeenkomsten

3

Studiebelastinguren

15

woensdag 7 februari 2024 15.00-18.00 uur
woensdag 6 maart 2024 15.00-18.00 uur
woensdag 27 maart 2024 15.00-18.00 uur

Heb je vragen, mail dan voor praktische informatie naar het MOC servicebureau of voor inhoudelijke informatie naar Monique Velthuyse. Het MOC servicebureau is ook via Whatsapp bereikbaar.