Feest! Diploma's voor vakbekwame zij-instromende schoolleiders

zij-instroom schoolleider

Met trots laten wij jullie weten dat het onderwijs 7 vakbekwame zij-instromende schoolleiders rijker is! Hoe mooi is dat. Matthijs, Dene, Christel, Nynke, Harmjan, Jan, Sebastiaan van harte gefeliciteerd met jullie diploma en wij wensen jullie een mooie toekomst in het onderwijs.

Van groot belang: goed opgeleide schoolleiders

Vanuit een ander vakgebied waar deze mensen al leidinggevende waren, zijn zij het onderwijs in gegaan. Het afgelopen jaar hebben zij hard gewerkt om zich te bekwamen als schoolleider. Theorie, praktijk en professionele identiteit hebben wij steeds in verbinding met elkaar gebracht. In de 3-hoek praktijk, opleiding, student.

Toegevoegde waarde van zij-instromers

Het werkveld heeft behoefte aan goed opgeleide schoolleiders en daar behoort deze groep mensen zeker toe! Maar zit het onderwijs wel te wachten op zij-instromende schoolleiders? Hoe ga je daar je plek vinden als ‘baas van buiten’. Hoe sta je hier als werkgever tegenover?

Zij-instromers brengen veel ervaring als leidinggevende mee, stappen met een frisse blik een school in en leveren een bijdrage aan de dialoog die in lerende organisaties als scholen wordt gevoerd. Wij geloven in de toegevoegde waarde van een zij-instromende schoolleider.

Deze  ‘bazen van buiten’ brengen kennis en kwaliteiten mee uit eerdere werkomgevingen en dit kan een toegevoegde waarde zijn voor het onderwijs. Zo bekeken zijn de tekorten niet alleen een probleem, ze bieden ook kansen.

Weten waar het krijt ligt

In het artikel 'Weten waar het krijt ligt’ vraagt docent Edith Pijpers: hoeveel krijt aan je vingers nodig is. Of is het al goed dat een schoolleider weet waar het krijt ligt en leidinggeeft in dialoog met medewerkers die volop krijt aan hun vingers hebben en bovendien weten hoe het digibord werkt? Schoolleider zijn is een vak, net zoals leerkracht zijn een ander vak is, ieder z’n vak!

Lees het artikel 'Weten waar het krijt ligt'

Het roer om gooien en zij-instromend schoolleider worden vraagt enorme moed. Zij-instromende schoolleiders maken deze carrièreswitch veelal vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Werken in het onderwijs is maatschappelijk relevant, je staat aan de basis van de toekomst van kinderen. En het mooie vak van schoolleider levert ook voor jezelf veel op. Het is een baan waarin je van betekenis kunt zijn. En je kunt samen met anderen van betekenis zijn. Samen met een team van leerkrachten werken aan doelen, aan ontwikkeling van de organisatie en de leerlingen. Als schoolleider heb je een enorme impact!

Interesse in deze opleiding?

Wil je meer weten over de opleiding Zij-Instroom Schoolleider? Ga dan naar de website of bezoek de online voorlichting op dinsdag 13 december van 16:30 tot 17:30 uur.

Naar de opleidingswebsite