Spel en spelbegeleiding bij jonge kinderen

Leer hoe de spelontwikkeling bij jonge kinderen verloopt, welke vormen van spelbegeleiding er zijn en op welke wijze je deze kunt inzetten in jouw onderwijs.

Opbrengst

Je weet hoe de spelontwikkeling van jonge kinderen verloopt. Je kunt de spelontwikkeling in kaart brengen en de betrokkenheid van leerlingen observeren. Je weet welke vormen van spelbegeleiding er zijn en hoe je deze als professional doelgericht kunt inzetten in je onderwijs aan jonge kinderen.

Informatie

Peuters en kleuters hebben een heel eigen manier van leren. Bij jonge kinderen bestaat er een complexe verhouding tussen ontwikkelingsprocessen en leerprocessen. Kinderen leren vooral als ze een hoge mate van betrokkenheid hebben bij de activiteit die ze doen. Spel is daarbij een van de leidende activiteiten.

Als leerkracht in de onderbouw ga je de voorwaarden scheppen om de ontwikkeling te stimuleren en de ontwikkelingsdoelen van eind groep 2 te halen. Uit recent onderzoek is echter gebleken dat het niet voldoende is om de kinderen alleen maar laten spelen. De leerkracht/pedagogisch medewerker maakt het verschil door op de juiste wijze het spel te begeleiden. In de cursus leer je welke vormen van spelbegeleiding er zijn en hoe je deze kunt inzetten in je onderwijs aan jonge kinderen.

Voor wie?

Leraren groep 1/2, pedagogische medewerkers, intern begeleiders, coördinatoren onderbouw

De prijs is inclusief lunch, administratie- en materiaalkosten.

Doelgroep

Leraar onderbouw

Docenten

Margreet van de Water

Kosten

€400

Aantal bijeenkomsten

1

Studiebelastinguren

7,0

Deze cursus wordt fysiek aangeboden, mits dit mogelijk is volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Lesdatum

donderdag 20 mei 2021 10.00-17.00 uur

Schooljaar 2021/2022  
donderdag 3 februari 2022 10.00-17.00 uur

Heb je vragen, mail dan voor praktische informatie naar het MOC Servicebureau of voor inhoudelijke informatie naar Margreet van de Water. Het MOC Servicebureau is ook via Whatsapp bereikbaar.