Webinar 'Taaldenken in spel' | maandag 28 maart (gratis)

rekenen in spel webinar

Voor jonge kinderen kan doen-alsof-spel boeiend en leerzaam zijn. Door met ze mee te spelen kunnen professionals dat versterken: taal- en denkontwikkeling en samenspel groeien mee. Hoe doe je dat, zonder hun spel te verstoren?

Op maandag 28 maart verzorgen Resi Damhuis (Taalgesprekken nu!) en Marieke Tjallema (Marnix Onderwijscentrum) een webinar over spel en taal- en denkontwikkeling bij jonge kinderen. Deze webinar is gratis online te volgen. 

Over de webinar

In de webinar richten we ons op pedagogisch coaches in de kinderopvang, ib’ers en taalcoördinatoren, jonge-kindspecialisten, trainers en docenten aan opleidingen voor pedagogisch medewerkers en kleuterleerkrachten. We presenteren de ins en outs van het professionaliseringstraject. En we geven een voorproefje van de train-de-trainer cursus bij Eduseries, waarin je leert hoe je het professionaliseringstraject kunt uitvoeren: Hoe stem je het traject af op jouw collega’s? Welke oefeningen kun je inzetten? Welke hulpmiddelen zijn er voor je collega’s?

Achtergrondinformatie

In het project 'Taaldenken in spel' heeft een team van onderzoekers en professionals in de kinderopvang een professionaliseringstraject ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers en kleuterleerkrachten. Doel is het stimuleren van doen-alsof-spel van kinderen door observeren, meedoen, volgen en uitdagen. Interactievaardigheden die jonge kinderen helpen om meer diepgang in hun spel te bereiken staan centraal. In een traject op maat gaan professionals samen op zoek naar de beste manier om met hun kinderen mee te spelen, zodat ze taal-, denk- en spelontwikkeling een krachtige impuls geven.

Meld je aan voor de webinar

Datum webinar: maandag 28 maart 2022
Tijd: 16.00-17.00 uur
Sprekers: Resi Damhuis (taaldenkgesprekken.nu) & Marieke Tjallema (Marnix Academie)
Organisatie: Eduseries

Meld je hier aan voor de webinar 'Taaldenken in spel'