Docenten en begeleiders wisselen ervaringen uit over het zij-instroomtraject Directeur basisonderwijs

Microsoft Teams-gesprek schoolleiders

In het zij-instroomtraject voor schoolleiders worden aankomend schoolleiders begeleid door enthousiaste schoolleiders uit het vak. Afgelopen week vond er een mooi gesprek plaats tussen docenten en begeleiders van dit eenjarige traject.

Zo werken we samen in het zij-instroomtraject voor schoolleiders. Deze directeuren van buiten brengen veel ervaring mee en zijn zeer gedreven om samen met schoolteams te werken aan onderwijsontwikkeling. En nu we weten dat er een groot tekort aan schoolleiders is, zijn ze hard nodig en erg welkom.

“We trekken samen op en leren samen”

De schoolleiders kijken met een positief gevoel terug op dit gesprek, waarin ze een breed scala aan ervaringen met elkaar deelden. Enkele quotes uit het bijzondere gesprek:

“Ik werk al zo lang in het primair onderwijs, dat ik bijna niet meer weet hoe het daarbuiten is. Dankzij mijn stagiaire (die heel veel ervaring heeft op het gebied van leidinggeven) kunnen we uitwisselen en kan ik mijn manier van leidinggeven toetsen en haar laten zien hoe het er in het basisonderwijs aan toe gaat”.

“We trekken samen op en leren samen. We delen kennis en ervaring en de student brengt een frisse blik van buiten naar binnen”.


“Doordat we samen optrekken, krijg ik een positief kritische blik van buiten het onderwijs waardoor ik word aangezet tot nadenken over mijn eigen handelen als schoolleider”.

Belangstelling om een student te begeleiden?

Ben jij een schoolleider en heb je belangstelling om een student te begeleiden. Stuur dan een e-mail naar moc@hsmarnix.nl.

Aanmelden voor het zij-instroomtraject Directeur basisonderwijs

Ben je nu leidinggevende in een ander werkveld dan het onderwijs en ambieer je de functie van directeur op een basisschool? En wil je werken als eindverantwoordelijke met een stevige maatschappelijke opdracht?

Meld je dan aan voor het eenjarige zij-instroomtraject Directeur basisonderwijs bij het Marnix Onderwijscentrum. Ga naar deze webpagina voor meer informatie over de opleiding.