Les in corona-tijd

leidinggevenden in het onderwijs

Wij merken dat studenten zich afvragen hoe lessen worden vormgegeven na de vakantie in verband met de corona-crisis. Hoeveel les is online? Hoeveel lessen gewoon in het klaslokaal? En kan dat dan wel? De Marnix Academie heeft een uitgebreid corona protocol opgesteld waarover we je in dit stuk graag meer vertellen. Uiteraard volgen wij hierin de regels van het RIVM en van de Vereniging van Hogescholen.

Inrichting Marnix Academie

De afgelopen tijd dat de Marnix Academie gesloten was voor fysiek onderwijs hebben wij niet stil gezeten. De tussentijd hebben wij benut om het gebouw zo in te richten dat aan de corona maatregelen, 1,5 meter afstand, een veilige en hygiënische omgeving, voldaan kan worden.

De insteek is om zo min mogelijk verkeer over de gangen te krijgen. Er zijn looproutes ingesteld en eenmaal binnen in de les is het wenselijk om de dag zoveel mogelijk in het klaslokaal door te brengen. Ook de lunch wordt hier geserveerd.

Online versus f2f lessen

In klaslokalen waar normaal gesproken bijvoorbeeld 30 studenten plaats zouden nemen, komen er nu maar 15. Op het Marnix Onderwijscentrum zal ook een deel van de lessen hierdoor online gegeven worden, dit wordt zeer nauwkeurig vastgesteld door de docenten. Zij bepalen welke lessen zich lenen voor online onderwijs, en welke lessen f2f gegeven moeten worden. We hebben inmiddels behoorlijk veel goede ervaringen opgedaan met online lesgeven en samenwerken.

Alle docenten, medewerkers én studenten blijven natuurlijk thuis bij klachten en laten zich onmiddellijk testen.

Van harte welkom

Mocht je ondanks alles je toch onveilig voelen of twijfelen aan je inschrijving, het blijft mogelijk om tot 14 dagen voor aanvang kosteloos te annuleren. Je kunt ook altijd nog punten waarover je twijfelt bij het intakegesprek stellen. Pas hierna besluit je of je definitief wilt deelnemen. Natuurlijk hopen wij je te mogen begroeten in het nieuwe jaar, én als je nog nadenkt over welke studie je wilt beginnen, dan kan je informatie inwinnen bij het Servicebureau van het Marnix Onderwijscentrum, via de Whatsapp 06 11140695 of via ons e-mailadres.

Graag tot ziens.