Les op de Marnix Academie in corona-tijd

beeldcoach

De Marnix Academie heeft een uitgebreid corona protocol opgesteld waarover we je in dit stuk graag meer vertellen. Uiteraard volgen wij hierin de regels van het RIVM en van de Vereniging van Hogescholen.

Als gevolg van de strengere maatregelen, die maandag 14 december zijn aangekondigd door premier Rutte, is er van 16 december 2020 tot in ieder geval 19 januari 2021 geen fysiek onderwijs mogelijk. Alle lessen vinden online plaats zolang de strengere lockdown duurt.

Na de lockdown

Zodra het weer mogelijk is om fysiek onderwijs te geven zal er naar gestreefd worden om 50% van de lessen fysiek te laten plaatsvinden en 50% online.
De technische faciliteiten zijn de afgelopen periode zodanig aangepast dat er goed hybride onderwijs gegeven kan worden.

De insteek is om zo min mogelijk verkeer over de gangen te krijgen. Er zijn looproutes ingesteld en eenmaal binnen in de les is het wenselijk om de dag zoveel mogelijk in het klaslokaal door te brengen. Binnen in het gebouw geldt een mondkapjesplicht. Eenmaal in de les, kan het mondkapje wanneer men zit, af. De lunch wordt in ons restaurant in lunchpakketten geserveerd. De groepsgrootte is aangepast aan de lokalen. In klaslokalen waar normaal gesproken 30 studenten plaats zouden nemen, komen er nu maar 15.

Als je Corona hebt

Als je als docent of student (cursist)positief getest bent op Covid 19, zal de GGD je vragen de Marnix Academie te informeren, als je daar 48 uur voorafgaand aan de dag dat je klachten kreeg, bent geweest.
We vragen je dit per mail te melden aan het Coronameldpunt: corona@hsmarnix.nl.
Geef daarbij aan met welke klas/groep/team/werkgroep/afdeling je in die tijd op de Marnix Academie bent geweest. Noem ook eventueel andere medewerkers van de Marnix Academie waarmee je meer dan 15 minuten in contact bent geweest, al dan niet op 1,5 meter afstand.
Informeer in elk geval zelf je docent. 

Vanuit het Coronameldpunt zal je groep worden geïnformeerd en eventuele andere concreet aangeduide personen. In principe is dit anoniem. Indien je er geen bezwaar tegen hebt dat je naam wordt genoemd, wil je dat dan expliciet in je e-mail vermelden?
Gedurende de quarantaine blijf je uiteraard thuis. Zodra de quarantaine is afgelopen, ben je weer van harte welkom.