'Train de trainer' Leerkrachtcoach: een energieke en leerzame training

Train de trainer

Hoe begeleid je volwassenen, die een switch maken naar het beroep van leerkracht? De manier van begeleiden en coachen is een belangrijke succesfactor voor het opleiden van deze doelgroep.

Daarom biedt het Marnix Onderwijscentrum de training ‘Train de trainer’ Leerkrachtcoach aan. Tijdens deze training krijg je de uitgangspunten, kennis en vaardigheden in handen om de training 'Leerkrachtcoach' binnen je eigen partnerschap, hogeschool of bestuur op te zetten.

De wereld van de zij-instromer

Een van de gasten tijdens de training was opleidingsdocent en onderwijsadviseur Edith Pijpers. Zij nam de groep vol passie mee in de wereld van de zij-instromer. Wat komt een zij-instromer tegen op z'n pad? Welke actoren staan om de zij-instromer heen en wat is de eigen cirkel van invloed? Welke overtuigingen spelen een rol?

(tekst gaat door onder de foto)
Train de trainer

 

In de middag gingen de deelnemers samen aan de slag om een training te ontwerpen voor leerkrachtcoaches, binnen hun eigen bestuur of regio. Met als doel deze bijzondere doelgroep welkom te heten in het onderwijs en te zorgen voor een goede begeleiding en coaching. Hierbij werd aandacht besteed aan de lerende context binnen een school en wat hierin succesfactoren zijn. 

Meer informatie

Wil jij ook meer leren over het coachen en begeleiden van zij-instromers en het creëren van een lerende context? En wil jij je verdiepen in de rol van leerkrachtcoach?
Lees hier dan meer: Leerkrachtcoach van zij-instromer in beroep (2-jarig traject) en opleiding (Gulden Middenweg) | Marnix Onderwijscentrum 
 
Heb je de training zelf al gevolgd en wil je een training op maat voor je eigen stichting samenstellen?
Lees hier dan meer: Train de trainer Leerkrachtcoach | Marnix Onderwijscentrum

Neem contact op met het Marnix Onderwijscentrum